Πως μπορώ να ενεργοποιήσω το Password Protected Directory Εκτύπωση

  • webmin, security, Password Protected Directory
  • 3

Μέσα από το Webmin (το εργαλείο διαχείρισης του server σας) μπορείτε να ασφαλίσετε κάποιο φάκελο (directory) που υπάρχει μέσα στον server σας. Η διαδικασία είναι η εξής:

  1. Συνδέεστε στο εργαλείο διαχείρισης Webmin (τα στοιχεία σύνδεσης σας έχουν σταλεί με email όταν δημιουργήθηκε ο λογαρισμός σας)
  2. Κάντε κλικ στο "Services" κι έπειτα στο "Protected Directories" (βλ εικόνα)


  3. Στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κουμπί "Add protection for a new direcotry" (βλ. εικόνα)


  4. Στην επόμενη σελίδα που θα ανοίξει, κάνετε κλικ στην επιλογή "Sub-directory", συμπληρώνετε το πεδίο δίπλα στην επιλογή βάζοντας το όνομα του φακέλου (ή της διαδρομής του φακέλου αν πρόκειται για κάποιο υποφάκελο) και επίσης συμπληρώνετε το πεδίο "Authentication realm" με ένα μήνυμα που θα εμφανίζεται στον διάλογο που θα σας ζητάει να συνδεθείτε. Στη συνέχεια πατάμε το κουμπί "Create".
    Στο παράδειγμα της εικόνας έχουμε δώσει το όνομα του φακέλου "administrator" (πχ αν θέλουμε να ασφαλίσουμε την διαδρομή /administrator ενός joomla site κι έχουμε συμπληρώσει ως μήνυμα το "Administrator area".


  5. Το επόμενο βήμα είναι να καθορίσουμε ποιοι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στην παρπάνω διαδρομή. Οι χρήστες μπορεί να είναι κάποιοι από τους ήδη υπάρχοντες (πχ email users ή ο διαχειριστής) ή μπορούμε να φτιάξουμε κάποιο νέο χρήστη. Κάνουμε λοιπόν κλικ στην επιλογή "Edit Users" (βλ. εικόνα). Στην σελίδα που θα ανοίξει επιλέγουμε τον χρήστη ποιυ θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση.


  6. Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στη καρτέλα "Other user permissions", επιλέγουμε από το πεδίο "All directories" τη διαδρομή που ασφαλίσαμε στα προηγούμενα βήματα και κάνουμε κλικ στο βελάκι που δείχνει προς τα δεξιά, ώστε να μεταφερθεί η διαδρομή στο πεδίο "Allowed directories" (βλ εικόνα). Τέλος πατάμε στο κουμπί "Save".

Ήταν χρήσιμη αυτήν την απάντηση;

« Πίσω

Powered by WHMCompleteSolution