Πώς μπορώ να δημιουργήσω αντίγραφο ασφαλείας (backup) του server μου; Çap et

 • backup
 • 2

Μέσα από το Webmin (το εργαλείο διαχείρισης του server σας) μπορείτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας. Η διαδικασία είναι η εξής:

 1. Συνδέεστε στο εργαλείο διαχείρισης Webmin (τα στοιχεία σύνδεσης σας έχουν σταλεί με email όταν δημιουργήθηκε ο λογαρισμός σας)
 2. Κάντε κλικ στο "Backup and Restore" κι έπειτα στο "Backup Virtual Servers" (βλ. εικόνα)
  webmin backup 1

 3. Στην καρτέλα "Features and settings" μπορείτε να επιλέξετε τα επιμέρους στοιχεία που θα περιέχει το backup. Συνήθως αφήνουμε την προεπιλογή "Backup all features".
 4. Στην καρτέλα "Destination and format" κάνετε τις εξής επιλογές:
  • Επιλέγετε που θα αποθηκευτεί το backup. Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο άμεσα στον υπολογιστή σας επιλέγοντας το "Download in browser" ή να αποθηκευτεί στον χώρο του server σας (θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος για το αρχείο) στο προεπιλεγμένο φάκελο "virtualmin-backup" με την επιλογή "File or directory under 'virtualmin-backup'". Επίσης μπορείτε να κάνετε άμεση μεταφόρτωση σε κάποιον ftp server στον οποίο έχετε πρόσβαση.
  • Στην περίπτωση που επιλέξετε το "File or directory under 'virtualmin-backup'", θα πρέπει να δώσετε ένα όνομα φακέλου της επιλογής σας ή να χρησιμοποιήσετε strftime style time substitutions. Για παράδειγμα αν στο πεδίο "Backup destinations" δώσετε "%d_%m_%Y", τότε αυτόματα θα δημιουργηθεί μέσα στο "virtualmin-backup" ένας φάκελος με όνομα την τρέχουσα ημερομηνία. Πχ αν η ημερομηνία είναι η 15/10/2016, το όνομα του φακέλου θα είναι 15_10_2016. Μη ξεχάσετε να επιλέξετε το "Do strftime-style time substitutions on file or directory name" στην περίπτωση αυτή.
 5. Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει "Download in browser" τότε στην επιλογή "Backup format" πρέπει να επιλέξετε το "Single archive file"
 6. Τέλος πατήστε το κουμπί "Backup Now"

Bu cavab sizə kömək etdi?

<< Geri

Powered by WHMCompleteSolution